Υποστήριξη και ομαδικότητα μέσα από τον θεατρικό αυτοσχεδιασμό

Ο θεατρικός αυτοσχεδιασμός είναι κατά βάση ένα ομαδικό σπορ και οι καλές ομάδες είναι αυτές που ο ένας φροντίζει και στηρίζει τον άλλον. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να φτιάξεις μια σκηνή από το μηδέν όταν όλοι οι παίχτες ασχολούνται μόνο με τον εαυτό τους. Οπότε σε αυτό το εργαστήριο θα εστιάσουμε σε τεχνικές και ασκήσεις για το πώς να θέλουμε να φροντίσουμε και να ασχοληθούμε με τον συμπαίχτη μας. Γιατί αν το κάνουμε εμείς, θα το κάνει και αυτός για εμάς και μέσω αυτού του πινγκ πονγκ θα μπορέσουμε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη.

Μέσα από παιχνίδια, ασκήσεις και σκηνές βασισμένες σε τεχνικές του improv comedy και του θεατρικού αυτοσχεδιασμού θα εξερευνήσουμε διάφορους τρόπους για το πώς να στηρίξουμε τους συμπαίχτες μας και να τους κάνουμε στην ουσία τους σταρ της σκηνής. Εξάλλου, «το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο» ή «κράτα με να σε κρατώ να ανεβούμε το βουνό», για κάποιο λόγο υπάρχουν αυτές οι παροιμίες οι οποίες μας δείχνουν ότι μέσα από την συνεργασία και την ομαδικότητα αυξάνουμε κατακόρυφα τις πιθανότητες να καταφέρουμε τους στόχους μας.


Εισηγητής: Παναγιώτης  Καλογερόπουλος

Ώρα έναρξης: Σάββατο 17/09/2022 στις 17.00

Διάρκεια: 3 ώρες

Το σεμινάριο απευθύνεται: αποκλειστικά σε ενήλικες 

Βιογραφικά συντελεστών

Παναγιώτης Καλογερόπουλος

Γεννήθηκε το 1985 στην Πάτρα και είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και masterclass πάνω στο improv comedy και το σωματικό θέατρο με τους Keith Johnstone, Shawn Kinley, Kevin John Gillese, Flavien Repper, Heather Urquhart, Gozde Kokkoris, Μενέλαος Πρόκος, Αντώνης Κουτρουμπής κ.α. Είναι δημιουργός του πρώτου online masterclass πάνω στον θεατρικό αυτοσχεδιασμό με τίτλο «O Κόσμος του Improv» το οποίο δημιουργήθηκε υπό την αιγίδα και με την επιχορήγηση του Υπουργείου Πολιτισμού.
Έχει σκηνοθετήσει και οργανώσει δεκάδες παραστάσεις θεατρικού αυτοσχεδιασμού με πρώτη του επαγγελματική δουλειά το 2013 στο White Rabbit. Από τότε παραστάσεις του έχουν εμφανιστεί στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θέατρο Επί Κολωνώ, το θέατρο ΠΚ, το θέατρο Φάουστ, το θέατρο Άβατον, το θέατρο Φούρνος κ.α. Έχει παρουσιάσει αυτοσχεδιαστικό μιούζικαλ με την ομάδα «Improvatores» ενώ επίσης είχε δημιουργήσει τις πρώτες «Βραδιές Αυτοσχεδιασμού» (μετέπειτα «Athens Improv Factory»). Τελευταίες του δουλειές πάνω στο improv comedy είναι με τις παραστάσεις «Κακό Ραπ», «Σοβαρά Τώρα» και «Η Ωραία και οι Κοιμωμένοι». Παράλληλα πραγματοποιεί παραστάσεις θεατρικού κλόουν και σωματικού θεάτρου σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Ως κινηματογραφιστής και σεναριογράφος έχει λάβει έπαινο από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για το σενάριο μικρού μήκους με τίτλο «Το 21ο παιδί» ενώ η μικρού μήκους ταινία του «Mind the phone» έχει βραβευτεί σε δεκάδες διεθνή φεστιβάλ.