Μέθοδος Αυτοσχεδιασμού & Performance

Είχα την τύχη να έχω δουλέψει για αρκετά χρόνια σε ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών δρώμενων. Από

άποψη ύφους και συνθηκών, ανακάλυψα είναι ότι οι βασικές προσεγγίσεις ενός ερμηνευτή συχνά

παραμένουν πανομοιότυπες, ανεξάρτητα από το στυλ ή τις τεχνικές απαιτήσεις της εκάστοτε

ερμηνείας. 

Με χρήση κειμένων ή με αυτοσχεδιασμό, η ανάγκη να είμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι με το «μέσα» μας και να το επικοινωνούμε ουσιαστικά είναι προτεραιότητα. Οι καλοί ερμηνευτές

(χορευτές, τραγουδιστές, ηθοποιοί, ακροβάτες, μουσικοί, ζογκλέρ) είναι πάντα γεμάτοι ζωντάνια, αυθεντικότητα, και κυρίως ευτυχισμένοι και πλήρης μέσα στη δική τους σωματικότητα. Ο βασικός στόχος στο συγκεκριμένο σεμινάριο είναι να εξερευνήσουμε τους τρόπους που ένας ερμηνευτής μπορεί να σωματοποιήσει την πρόθεσή του, διευρύνοντας παράλληλα τη γκάμα και τις επιλογές του. Απώτερος σκοπός είναι να να επικοινωνήσει με επιτυχία την ιστορία - αλήθεια του, σε συνεργασία με τους συναδέλφους του, αλλά και με το κοινό. Με γνώμονα ότι το κοινό δε διαθέτει τηλεπαθητικές ικανότητες, το σώμα θα πρέπει να αντανακλά ξεκάθαρα τα μηνύματα και τις εικόνες, να εξυπηρετεί και να μεταφέρει το όραμα του σκηνοθέτη ή χορογράφου. Ο ερμηνευτής θα πρέπει να παραμένει ενεργά παρόν και συντονισμένος εσωτερικά.

Έτσι, στο συγκεκριμένο σεμινάριο θα εξερευνήσουμε το σώμα μας σε επαφή με:

• το συναίσθημα

• τη δραματουργική πρόθεση

• τους άλλους ερμηνευτές

• τη φαντασία μας

• τη σχέση μας με το κοινό


Εισηγήτρια: Μαρίνα Μαυρογένη

Ώρα έναρξης: Κυριακή 18/09/2022 στις 10.00 το πρωί

Διάρκεια: 4 ώρες

Το σεμινάριο απευθύνεται: Αποκλειστικά σε ενήλικες

Βιογραφικά συντελεστών

Μαρίνα Μαυρογένη

Η Μαρίνα Μαυρογένη γεννήθηκε στην Αθήνα και ολοκλήρωσε τις σπουδές της στον χορό στην Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού «Κέντρο Μελέτης Χορού Ισιδώρας και Ραϋμόνδου Ντάνκαν».   Συνεχίζει τη μελέτη πάνω στην κίνηση, το χορό, τη χορογραφία, τον αυτοσχεδιασμό και την έκφραση δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες/ δασκάλους όπως οι: Jylian Hamilton, Guy Gools, Mary O’Donell, Jeremy Nelson, Marie-gabrielle Rottie, Paul Douglas, Sumako Koseki, Norbert Servos, Kurt Koegel, Thomas Thayer, Wendy Peron, Lutz Foster, Claude Brumachon & Benjamin, James Lepore, Daniel Lommel , James D’Silva.   Παράλληλα από το 1997, χορογραφεί, σκηνοθετεί, διδάσκει και χορεύει. Ενώ τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς ιδρύει την ομάδα ΑΚΙΝ. Δουλείες της έχουν επιχορηγηθεί από το ΥΠΠΟ καθώς και από άλλους κρατικούς και ιδιωτικούς οργανισμούς, και έχουν παρουσιαστεί σε θέατρα και σκηνές χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2007-2010 υπήρξε  χορογράφος της Τελετή έναρξης Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών.   Τέλος  τον Απρίλιο του 2015 ίδρυσε το χώρο τέχνης και έρευνας “A KIN Art Space” στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας. H Μαρίνα Μαυρογένη ζει και εργάζεται στην Αθήνα.